Navigáció átugrása

Utazás kinyomtatott jegy nélkül

A VOLÁNBUSZ-nál jegyet vásárolt utasoknak lehetősége van arra, hogy bizonyos vonalakra / járatokra szóló menetjegyüket mobil eszközön (pl okostelefon, tablet, stb.) mutassák be PDF formátumban az autóbuszra történő felszálláskor a gépkocsivezetőnek, és így kinyomtatott jegy nélkül utazhassanak. 

Az érintett vonalak / járatok: 

A kinyomtatott jegy nélküli utazás lehetőségéről az online vásárolt menetjegyet tartalmazó e-mailben is adunk tájékoztatást. 

Kérjük, hogy ügyeljenek a mobileszköz kellő töltöttségére, ugyanis a PDF formátumú menetjegyet, azon belül is a rajta szereplő QR kódot elektronikus formában az utazás teljes időtartama alatt meg kell tudniuk mutatni az azt kérő hivatalos személynek. 

A VOLÁNBUSZ nemzetközi pénztárában menetjegyet vásárló utasok továbbra is megkapják kinyomtatott formában menetjegyüket, ugyanakkor kollegáink az ezeken levő QR kódokat is leolvassák beszálláskor. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy jelenleg csak a fent felsorolt járatokon tudjuk lehetővé tenni az új jegybemutatási lehetőséget. Többi járatunkon továbbra is kötelező a menetjegy kinyomtatott formában történő átadása a gépkocsivezetőnek. 

Tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy módosításhoz és visszaváltáshoz továbbra is a kinyomtatott menetjegyet kell átadni a segítségükre levő alkalmazottnak. 

Reméljük, hogy fenti lehetőség örömükre szolgál, és megkönnyíti utazásukat