Navigáció átugrása

POGGYÁSZSZÁLLÍTÁS

Nemzetközi, VOLÁNBUSZ által üzemeltetett autóbuszjáratokon személyenként a következő poggyászok szállíthatók:

  • 1 db, 10 kilogramot meg nem haladó kézipoggyász, melyet a lába alatt, az ölében, vagy a felső csomagtartón helyezhet el - ingyenesen

Javasoljuk, hogy kézipoggyászát mindig olyan helyen tárolja, ahol figyelemmel tudja azt tartani.

  • 2 db, egyenként 20 kilogrammot, és 80x80x20 cm-es mérethatárt meg nem haladó útipoggyász - ingyenesen

Nemzetközi, a VOLÁNBUSZ külföldi partnerei által üzemeltetett autóbuszjáratokon is általában a fenti poggyászmennyiségek szállíthatók, kivételek azonban lehetnek, például: 

  • GIG Impex által üzemeltetett Budapest-Csíkszereda vonal, ahol

1 db, 10 kilogramot meg nem haladó kézipoggyász

1 db, 20 kilogramot meg nem haladó útipoggyász 

szállítható ingyenesen. A további útipoggyász (szabad hely esetén) 2 000 forintért szállítható. 


Nemzetközi, FlixBus által üzemeltetett autóbuszjáratokon személyenként a FlixBus honlapján megadott mennyiségű, súlyú és méretű kézi és útipoggyászok szállíthatók

Az útipoggyászokat az autóbuszvezető helyezi el az autóbusz csomagládájában, miután az Önnél levő menetjegyszelvényre és a poggyászra is elhelyezett egy csomagcímkét (nem a VOLÁNBUSZ által üzemeltetett járatokon előfordulhat, hogy az autóbuszvezető nem használ poggyászcímkét) . Amennyiben Ön menetjegyét elektronikus formában mutatta meg az autóbuszvezetőnek, úgy kérjük, gondosan őrízze meg az Önnek átadott csomagszelvényt, hiszen poggyászának tulajdonjogát ezzel tudja igazolni. 

poggyász

Kiszálláskor a menetjegyén levő, vagy az Önnek átadott címkével összehasonlíthatja a poggyászon levőt, így szerezve teljes bizonyosságot arról, hogy saját poggyászát tartja kezében. 
A könnyebb azonosíthatóság érdekében javasoljuk, hogy helyezzen el egyedi megjelölést (pl. szalag, matrica, stb) poggyászán, különösen akkor, ha gyakran használt típusról van szó. 

A VOLÁNBUSZ által üzemeltetett nemzetközi járaton a VOLÁNBUSZ Zrt-nél, vagy a FlixBus értékesítési rendszerében vásárolt menetjegyek, valamint a VOLÁNBUSZ Zrt. partnere által üzemeltetett nemzetközi járatra a VOLÁNBUSZ Zrt-nél vásárolt menetjegyek poggyászbiztosítást tartalmaznak, mely részletes ismertetése a honlapon megtalálható. 

Azon igen ritkán előforduló esetben, ha poggyásza esetleg a szállítás során megsérülne, kérjük, még az autóbusznál jelezze a problémát az autóbuszvezetőnek. 

Amennyiben VOLÁNBUSZ  által üzemeltetett autóbuszjáraton feltételes poggyászt szeretne szállítani, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a jegyvásárlás előtt.