Navigáció átugrása

POGGYÁSZSZÁLLÍTÁS

Nemzetközi, VOLÁNBUSZ által üzemeltetett autóbuszjáratokon személyenként a következő poggyászok szállíthatók:

  • 1 db, 10 kilogramot meg nem haladó kézipoggyász, melyet a lába alatt, az ölében, vagy a felső csomagtartón helyezhet el

Javasoljuk, hogy kézipoggyászát mindig olyan helyen tárolja, ahol figyelemmel tudja azt tartani.

Az útipoggyászokat az autóbuszvezető helyezi el az autóbusz csomagládájában, miután az Önnél levő menetjegyszelvényre és a poggyászra is elhelyezett egy csomagcímkét (nem a VOLÁNBUSZ által üzemeltetett járatokon előfordulhat, hogy az autóbuszvezető nem használ poggyászcímkét) . Amennyiben Ön menetjegyét elektronikus formában mutatta meg az autóbuszvezetőnek, úgy kérjük, gondosan őrízze meg az Önnek átadott csomagszelvényt, hiszen poggyászának tulajdonjogát ezzel tudja igazolni. 

poggyász

Kiszálláskor a menetjegyén levő, vagy az Önnek átadott címkével összehasonlíthatja a poggyászon levőt, így szerezve teljes bizonyosságot arról, hogy saját poggyászát tartja kezében. 
A könnyebb azonosíthatóság érdekében javasoljuk, hogy helyezzen el egyedi megjelölést (pl. szalag, matrica, stb) poggyászán, különösen akkor, ha gyakran használt típusról van szó. 

A VOLÁNBUSZ-nál vásárolt menetjegyek poggyászbiztosítást tartalmaznak, mely részletes ismertetése a honlapon megtalálható. 

Azon igen ritkán előforduló esetben, ha poggyásza esetleg a szállítás során megsérülne, kérjük, még az autóbusznál jelezze a problémát az autóbuszvezetőnek. 

Amennyiben VOLÁNBUSZ  által üzemeltetett autóbuszjáraton feltételes poggyászt szeretne szállítani, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a jegyvásárlás előtt.