Navigáció átugrása

Buszbérlési tájékoztató

Alternatív díjszámítás

A fuvardíj megállapítása alternatív díjszámítással történik, a kilométer- illetve óradíjat meg kell szorozni a díjszámítási idővel, illetve távolsággal és a két eredmény közül a magasabb kerül számlázásra, amely azonban nem lehet kevesebb, mint a legcsekélyebb fuvardíj.

Díjszámítási idő:
        a telephelyről indulástól-visszaérkezésig eltelt idő.
Díjszámítási távolság:
        a telephelyről indulástól-visszaérkezésig megtett kilométer.
Legcsekélyebb fuvardíj:
  • 4 óra vagy 100 km teljesítmény
  • Nemzetközi buszbérlés, többnapos utak: 250 km/nap vagy 10 óra/nap

Általános vezetési és pihenőidők, egyéb tudnivalók

  • Többnapos utazás esetén a gépkocsivezető szállását minden esetben a megrendelő köteles biztosítani, külön szobában történő elhelyezéssel.
  • A 30/1992. (II.13.) Korm. Rendelet alapján a gépkocsivezetőt külföldön napdíj illeti meg, amelynek költségeit forintban a megrendelő viseli.
  • Egy gépkocsivezető esetén a maximális napi vezetési idő 2-szer 4,5 óra, amely egy héten 2-szer 10 órára növelhető (EGK 561). Napi maximális munkaidő 15 óra (EGK 561)
  • Az utazás során felmerülő járulékos költségeket (parkolás, autópályadíj, stb.) a megrendelő köteles megfizetni.
  • A számlázás a menetlevél alapján történik.

Útlemondás

A megrendelt és visszaigazolt különjáratot csak írásban lehet lemondani. Amennyiben a lemondás az indulást megelőzően belföldi útnál 48 órán, külföldi útnál 5 napon belül történik, a megrendelő tartozik megtéríteni a kiállítandó autóbuszra meghatározott kedvezmény nélküli legcsekélyebb fuvardíjat, a Volánbusznak az autóbusz külföldi közlekedtetésével és az autóbuszvezető(k) külföldi kiküldetésével kapcsolatban már felmerült igazolt költségeit (vízum, kiegészítő igazolások stb.) továbbá, ha a lemondás az autóbusz kiállásra való elindulását követően történik, ezen felül még az autóbusz kiállásával kapcsolatban felmerült km-teljesítmény kedvezmény nélküli díját. A várható végzésként megjelölt időponttól való eltérés esetén a fuvardíj a teljes, kedvezmény nélküli díjtétellel kerül kiszámlázásra.