Navigáció átugrása

ERDÉLY

Erdély nem véletlenül ejt rabul mindenkit, aki odalátogat: az elmúlt évek óriási változásai ellenére, immár az Európai Unió részeként továbbra is őrzi egyedülállóan gazdag hagyományait, kulturális sokszínűségét és lakóinak legendás vendégszeretetét. 

Firenze

Rövid ismertető a GIG Impex járatai által érintett néhány városról

Oradea - Nagyvárad: 
Nagyvárad nagyvárosi jellegével, század eleji építészetével rengeteg látnivalót, történelmi emléket, és ami a legfontosabb, egyedi hangulatot tartogat a látogatók számra. 
A 20. század elején a város Magyarország legmozgalmasabb szellemi-kulturális központja volt. Itt élt néhány évet nagy költőnk, Ady Endre is. 

Cluj-Napoca - Kolozsvár:
Kolozsvár, a magyar történelem és művészettörténet emlékeiben gazdag város kihagyhatatlan állomása minden erdélyi utazásnak. Mátyás király szülőházától az erdélyi kultúra legnagyobb alakjainak nyughelyéül szolgáló Házsongárdi temetőig lépten-nyomon a könyvekből jól ismert nevek bukkannak elő, és az egész várost a múlt és az időtlenség hangulata lengi be. 

Turda - Torda
az évszázadok óta sóbányászatáról híres Torda nagy múltú város, sok jeles történelmi esemény színhelye. Torda legérdekesebb látnivalója a mindenki által ismert Tordai-hasadék és a városka főtere, ahol megtalálható a város összes látnivalója. 

Targu Mures - Marosvásárhely
Marosvásárhely hagyományosan a székelység kulturális és kereskedelmi központja, a székelyek legnagyobb városa. A város központja a Rózsák tere, itt található Marosvásárhely látnivalóinak, éttermeinek és üzleteinek nagy része. A főtér vasárnap a leghangulatosabb, ilyenkor ugyanis lezárják és a sétálni vágyók veszik birtokba. 

Sovata - Szováta
Szováta Székelyföld legnépszerűbb nyári üdülőhelye, a "székelyföldi Balaton". A fürdővárosban található sósvizű tavak körül már a 20. század elejére elegáns üdülőtelep épült ki. Az üdülőtelep az úgynevezett Sóvidék területén található, amely onnan kapta a nevét, hogy a földfelszín alatt vastag sóréteg húzódik. 

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely: 
a magyar lakosság magas számaránya miatt Székelyudvarhely a "legmagyarabbnak" tartott erdélyi nagyváros. A többi székely várossal ellentétben itt nem épült betonházakból álló új városközpont, hanem lényegében megőrződött az eredeti városkép. Székelyudvarhely évszázadok óta híres iskolaváros. Az itteni református kollégiumot 1670-ben gróf Bethlen János alapította. 

Miercurea Ciuc - Csíkszereda
a város 1968-ban Hargita megye közigazgatási központja lett, ezt követően építették fel az új városközpontot. A jövőben jó eséllyel pályázik arra, hogy egyfajta székely kulturális-szellemi központtá váljon. A ma Csíkszeredához tartozó Csíksomlyón tartják minden évben a messzi földön híres pünkösdi búcsút, amely a legnagyobb katolikus vallási rendezvény Erdélyben. Csíksomlyó a katolikus székelyek számára a vallási és lelki élet központja, jelentősége a világ lehgíresebb zarándokhelyeihez hasonlítható. 

Erdély

 

 

 

 

 

Járatinformációk

 

A VOLÁNBUSZ partnere, a GIG Impex cég hetente 1x közlekedtet járatokat Csíkszeredába. Az autóbuszok Budapestről, a Népliget autóbusz-pályaudvarról indulnak, mely tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.

Menetrend és megállóhelyek térképen

  2018. október 31-ig  
5 Megállók  
08:30 BUDAPEST, Népliget 21:00
08:50 BUDAPEST, repülőtér T2 indulási szint/Dep. level bus stop (a) 20:40
11:55 DEBRECEN, aut. áll.  17:35
12:05 DEBRECEN, Repülőtér (bejárati út) / Kazár u. 17:25
14:45 ORADEA, Gara CFR local bus stop - NAGYVÁRAD 16:45
17:20 CLUJ-NAPOCA - KOLOZSVÁR 13:50
17:55 TURDA - TORDA 13:10
19:15 TARGU MURES - MAROSVÁSÁRHELY 11:45
20:15 SOVATA - SZOVÁTA 10:20
20:30 PRAID - PARAJD 10:00
20:40 CORUND - KOROND 09:50
21:05 ODORHEIU SECUIESC - SZÉKELYUDVARHELY 09:25
21:30 VLAHITA - SZENTEGYHÁZA 09:00
22:00 MIERCUREA CIUC - CSÍKSZEREDA 08:30
  Megállók 6
 


(a): Feltételes megállóhely: csak elővételi jeggyel rendelkező utas esetén

Az indulási és érkezési időpontok a helyi időben vannak megadva.