Navigáció átugrása

ERDÉLY

Erdély nem véletlenül ejt rabul mindenkit, aki odalátogat: az elmúlt évek óriási változásai ellenére, immár az Európai Unió részeként továbbra is őrzi egyedülállóan gazdag hagyományait, kulturális sokszínűségét és lakóinak legendás vendégszeretetét. 

Firenze

Rövid ismertető a FlixBus járatai által érintett néhány városról

Oradea - Nagyvárad: 
Nagyvárad nagyvárosi jellegével, század eleji építészetével rengeteg látnivalót, történelmi emléket, és ami a legfontosabb, egyedi hangulatot tartogat a látogatók számra. 
A 20. század elején a város Magyarország legmozgalmasabb szellemi-kulturális központja volt. Itt élt néhány évet nagy költőnk, Ady Endre is. 

Cluj-Napoca - Kolozsvár:
Kolozsvár, a magyar történelem és művészettörténet emlékeiben gazdag város kihagyhatatlan állomása minden erdélyi utazásnak. Mátyás király szülőházától az erdélyi kultúra legnagyobb alakjainak nyughelyéül szolgáló Házsongárdi temetőig lépten-nyomon a könyvekből jól ismert nevek bukkannak elő, és az egész várost a múlt és az időtlenség hangulata lengi be. 

Turda - Torda
az évszázadok óta sóbányászatáról híres Torda nagy múltú város, sok jeles történelmi esemény színhelye. Torda legérdekesebb látnivalója a mindenki által ismert Tordai-hasadék és a városka főtere, ahol megtalálható a város összes látnivalója. 

Targu Mures - Marosvásárhely
Marosvásárhely hagyományosan a székelység kulturális és kereskedelmi központja, a székelyek legnagyobb városa. A város központja a Rózsák tere, itt található Marosvásárhely látnivalóinak, éttermeinek és üzleteinek nagy része. A főtér vasárnap a leghangulatosabb, ilyenkor ugyanis lezárják és a sétálni vágyók veszik birtokba. 

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely: 

a magyar lakosság magas számaránya miatt Székelyudvarhely a "legmagyarabbnak" tartott erdélyi nagyváros. A többi székely várossal ellentétben itt nem épült betonházakból álló új városközpont, hanem lényegében megőrződött az eredeti városkép. Székelyudvarhely évszázadok óta híres iskolaváros. Az itteni református kollégiumot 1670-ben gróf Bethlen János alapította. 

Miercurea Ciuc - Csíkszereda
a város 1968-ban Hargita megye közigazgatási központja lett, ezt követően építették fel az új városközpontot. A jövőben jó eséllyel pályázik arra, hogy egyfajta székely kulturális-szellemi központtá váljon. A ma Csíkszeredához tartozó Csíksomlyón tartják minden évben a messzi földön híres pünkösdi búcsút, amely a legnagyobb katolikus vallási rendezvény Erdélyben. Csíksomlyó a katolikus székelyek számára a vallási és lelki élet központja, jelentősége a világ lehgíresebb zarándokhelyeihez hasonlítható. 

Járatinformációk

 

A FlixBus hetente többször, de bizonyos romániai városokba naponta többször is közlekedtet járatokat. Az autóbuszokra Budapesten, a Népliget autóbusz-pályaudvaron fel lehet szállni, mely tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.

A menetjegyek megvásárolhatók a VOLÁNBUSZ nemzetközi pénztáraiban (Népliget és Kelenföld), és a FlixBus weboldalán is.