Navigáció átugrása

AUSZTRIA - BÉCS

Bécs évszázadokon keresztül a Közép-Európa történelmét meghatározó Habsburg Birodalom központja, a nagyhatalmú Habsburg család székhelye volt.  A város ennek a történelmi örökségnek köszönheti reprezentatív épületeit, a széles sugárutakat és az elegáns parkokat. A császárváros olyan zenészeknek és képzőművészeknek adott otthont, mint Beethoven, Mozart, Brahms, Klimt vagy Schiele, akiknek művészi hagyatékát ma is hűen és magas színvonalon őrzik a város koncerttermei, múzeumai. 

Magyarország története ezer szállal kapcsolódik Bécshez, nem csoda, hogy számos korból találunk magyar vonatkozású emlékeket a városban. A Hofburg kincstárában őrzik például Bocskai István erdélyi fejedelem török szultántól kapott koronáját.

  

Járatinformációk

A VOLÁNBUSZ / FLIXBUS közös busz járataival Bécs naponta többször is elérhető Budapestről. Az utazást Budapesten, a Népliget autóbusz-pályaudvaron lehet megkezdeni, mely tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető. 

Jegyvásárlás

Menetjegyek akár már 1 590 forinttól vásárolhatók egy útra, az elővétel időpontjától, az adott járat telítettségétől és a kedvezmények rendelkezésre állásától függően: